Συνταγή για ζυμαράκι
2 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο1 ποτήρι αλάτι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
Αν θέλετε το ζυμαράκι να έχει χρώμα μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής(food color).
Το ζυμαράκι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε πλαστικό δοχείο ή σακουλάκι για αρκετό χρονικό διάστημα.
Εκτέλεση συνταγής: Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά – σιγά το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει» η ζύμη μας. Αφού τελειώσει το νερό συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μας και το ζυμαράκι είναι έτοιμο για να παίξουμε!
Καλή επιτυχία!!!